Lasergame spellen

Lasergame spellen

Hieronder hebben we verschillende lasergame spellen uitgewerkt. Die je zowel met als zonder vest kunt spelen. Per spel staat erbij geschreven wat je nodig hebt. Natuurlijk hoef je er geen spel aan te verbinden, ervaring leert dat de meeste kids gaan rennen en schieten ;-).

Free For All

Minimaal spelers: 2, maximaal 4
Tijd: 10 minuten

In Free-For-All is ieder voor zichzelf. Iedereen tegen iedereen. Er zijn geen teams, iedereen heeft een ander teamkleur en andere strategie. Het doel is om zo weinig mogelijk strafpunten te halen binnen de tijdslimiet. Ben je uitgeschakeld dan heb je een strafpunt.

De speler met de minste strafpunten wint. Dit spel kan gespeeld worden met tijdslimiet of strafpuntenlimiet.

Who Will Survive?

Minimaal spelers: 4
Aantal teams: 2
Tijd: 10 – 15 minuten

In dit spel speel je samen met je team. Probeer samen met je team zo veel mogelijk tegenstanders uit te schakelen. Als je uitgeschakeld bent krijg je een strafpunt voor je team. Werk samen om de tegenstander als eerst uit te schakelen en win met je team. Het beste team zal zegevieren.

Het team met de minste strafpunten wint. Dit spel kan gespeeld worden met tijdslimiet of strafpuntenlimiet.

Team Defender

Minimaal spelers: 4
Aantal teams: 2
Tijd: 10 – 20 minuten
Extra: Light Battle Target

De spelers van team 1 zijn de aanvallers, de spelers van team 2 de verdedigers. De target mag het verdedigend team ergens plaatsen.
De aanvallers moeten het target veroveren. Het aanvallende team moet op zoek gaan naar de verstopte target(s) binnen het speelgebied en hierop schieten. Wanneer het target is veroverd mogen de aanvallers de target oppakken en moeten zij deze naar het startpunt van hun team brengen. Wanneer dit gelukt is, hebben de aanvallers gewonnen. Als de aanvaller tijdens het terugbrengen van de target geraakt wordt, moet diegene de target laten liggen, en de verdedigers mogen deze weer terugbrengen naar de plek waar de target vandaan kwam. Zodra de target weer terug is, mag deze ook gereset worden door hem uit en aan te zetten.
Het spel is afgelopen wanneer het target door de aanvallers is teruggebracht naar hun startpunt of de afgesproken tijdsduur voor het spel verstreken is.

Verover de vlag

Minimaal spelers: 4
Aantal teams: 2 (bij genoeg spelers, 3 of 4 teams)
Tijd: 10 – 20 minuten
Extra: 2 Light Battle Targets

Elk team krijgt een Light Battle target. Voordat het spel begint, plaatsen de teams hun target zichtbaar op een gewenste vaste plek. Deze plek wordt het startpunt van het team. Ben je uitgeschakeld, dan is dit ook het punt waar vanaf je weer aan het spel gaat deelnemen.
Het doel is om de vlag(target) van de tegenstander te pakken terug te brengen naar jouw target.

Het team dat het target succesvol weet te pakken en terug te brengen naar zijn startpunt wint.

Regels:

  1. Je moet het target van de tegenstander eerst veroveren. Dit doe je door het target 5 keer te raken. Het target zal vervolgens constant in jouw teamkleur blijven branden.
  2. Pas als het target in jouw teamkleur blijf branden, mag je deze pakken. Wanneer je wordt uitgeschakeld als je het target in je bezit hebt, moet je deze neerleggen.
  3. Wanneer de target op de grond ligt, mogen alle teams deze oppakken. Als het team van wie de target is, terugkomt op het startpunt, mag het team de target resetten door deze aan en uit te zetten. Het andere team moet nu opnieuw het target veroveren.

Search and Destroy

Minimaal spelers: 6
Aantal teams: 2 (bij genoeg spelers, 3 of 4 teams)
Tijd: 10 – 20 minuten
Producten: Light Battle Target

De targets dienen in dit spel als bommen. Er zijn net zoveel bommen (targets) aanwezig op het spelveld als teams (dus 2, 3 of 4). De teams weten de locatie van de bommen. Je hebt maar 9 levens (dus niet tussendoor resetten) dus wees voorzichtig dat je die niet verspilt. De aanvallers moeten proberen de bommen onschadelijk te maken door de targets te veroveren. Dit kan gedaan worden door de target 5 keer te raken. Lukt dit niet binnen de gestelde tijd, dan winnen de verdedigers. De verdedigers verdedigen de bommen door de aanvallers uit te schakelen. Als beide targets veroverd zijn, winnen de aanvallers.

Elke keer als een speler uitgeschakeld is, moet hij of zij zich melden bij de spelleider.

Pokemon

Minimaal spelers: 3
Aantal teams: 2
Tijd: 10 – 20 minuten
Extra producten: Light Battle Vest

Eén speler (Pokémon) heeft een laser gun en een vest. De rest van de spelers (de aanvallers) proberen Pokémon uit te schakelen. Pokémon heeft meer levens dan de aanvallers en moet proberen de aanvallers uit te schakelen. Pokémon heeft als eerste uitloop en probeert zo lang mogelijk in leven te blijven. Je kunt Pokémon ook twee pistolen geven of Pokémon mag twee keer het lasergame pistool opnieuw opstarten.
Kan gespeeld worden met tijdslimiet of tot alle aanvallers of Pokémon is uitgeschakeld.

Infected

Minimaal spelers: 4
Aantal teams: 2
Tijd: 10 – 20 Minuten

Infected is een spel modes die begint met 1 of meer geïnfecteerde speler (team Rood). De andere spelers zijn team blauw. De geïnfecteerde speler probeert alle spelers van het andere team in zijn eigen team te veranderen. Het wordt steeds moeilijker om de geïnfecteerde spelers te stoppen. 1 voor 1 worden alle spelers getransformeerd naar het andere team.
Wanneer een speler van het andere team is uitgeschakeld dan moet diegene zich melden bij de spelleider, de spelleider zorgt ervoor dat de gun van deze speler wordt ingesteld op de teamkleur van de geïnfecteerde. Alle geïnfecteerde spelers blijven geïnfecteerd.
Zijn alle spelers in team rood dan wint het geïnfecteerde team zijn er nog spelers in team blauw wint team blauw.

Catch the VIP

Minimaal spelers: 6
Aantal teams: 2
Tijd: 10 – 20 minuten
Extra producten: Light Battle Vest

Voor dit spel ben je het Light Battle Vest nodig. Je speelt met 2 teams. De spelleider beslist welk team een VIP gaat verdedigen. Een speler van het team draagt het vest en krijgt geen wapen. De rest van het team moet ervoor zorgen dat de VIP veilig van A naar B komt zonder dat de VIP uitgeschakeld wordt.
De aanvallers moeten ervoor zorgen dat de VIP uitgeschakeld wordt. Zij winnen zodra alle levens op het vest van de VIP op zijn.
Als een speler tijdens dit spel uitgeschakeld wordt, dan moet hij of zij zich melden bij de spelleider voor een time-out.

Fortnite

Fortnite, fortnite, fortnite. Kids en volwassenen zijn er gek van! En nu kun je het gewoon live spelen!

Voorbereiding
Optie 1: Verspreid alle wapens op het terrein waar je gaat lasergamen. Stel elk wapens in op verschillende teamkleuren en varieer in de geactiveerde munitie soort.

Optie 2: Je hebt 2 (of 3 of 4) teams. Verstop de laserguns op verschillende plekken. Voor elk team een vast plek. Zorg ervoor dat de teamkleuren als zijn ingesteld. En laat je ze beginnen. Je maakt het helemaal Fortnite door bij de verstopte plekken een geluidssignaal af te laten gaan.

Start
Ligt alles klaar? Vertel dan dat ze nu in ‘het echt’ Fortnite gaan spelen. In het veld/bos/kantoor/gymzaal liggen de laserguns verstopt. In verschillende teamkleuren en met verschillende munitiesoorten geactiveerd. Je weet dus niet bij wie je hoort. Dat merk je snel genoeg. Zoek een lasergun en overleef! Speel door tot er 1 de winnaar is.

× Stuur een Appje Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday